Business colleagues having a meeting

Carrierevrouw en de liefde: niet te combineren?

Tijdtekort

Eerste probleem: de carrièrevrouw heeft een volle agenda. Belangrijke meetings, zakenreizen, etentjes na werktijd etc. De werkende en onafhankelijke vrouw heeft nauwelijks tijd om uit te gaan, mensen te ontmoeten en het spel der liefde te spelen.

Het goede nieuws is dat je sinds de opkomst van online dating de deur niet meer uit hoeft om nieuwe mensen te leren kennen. Als je een computer hebt kun je het van daaruit oppakken, zelfs misschien even tijdens of tussen het werken door. De tijdswinst van de ‘selectie vanuit huis’ voordat je besluit elkaar echt te ontmoeten en de mogelijkheid om veel mannen tegelijk te screenen is specifiek voor deze vrouw ideaal. Tussen twee meetings of vluchten door kun je zomaar die leuke man tegen komen!

Veel en hoge eisen

Helaas is het met het oplossen van het tijdsprobleem nog niet klaar voor deze vrouw. Ze weet namelijk ook nog eens precies wat ze wil en gaat niet voor minder dan haar hele eisenpakket. Ze wil een onafhankelijke man (net als zij), een ambitieus type (net als zij) en iemand die haar niet claimt en haar zo gewaardeerde vrijheid niet in probeert te nemen. Hij moet ook open minded zijn en niet van haar verwachten dat ze achter het fornuis zal staan of binnen korte tijd een meute kinderen in het gareel zal houden.

De ‘working girl’ houdt van haar leven als vrije en zelfstandige vrouw en wil als gelijke behandeld worden. Probeer haar niet teveel als gentleman te benaderen als je haar wilt versieren. Samengevat is de carrièrevrouw een complex type om voor je te winnen.

Maar ook deze sterke persoonlijkheid heeft een zwakte: uiteindelijk wil ze, net als iedereen, dat mensen van haar houden. Wil je haar verleiden, geef haar dan complimenten, toon interesse in haar werk en ambities, laat zien dat je gefascineerd door haar bent en dat je vooral niet van plan bent om haar vrijheid af te nemen of te beperken.

De schrik van elke man?

Een laatste issue bij deze vrouw: de carrièrevrouw wordt door veel mannen eng gevonden. Haar drive, haar tijdsindeling die lijkt op een ingenieus spoorboekje, haar dagelijkse drukte en haar omgekeerde kijk op de traditionele vrouw zal veel mannen ontmoedigen. Al zullen vrouwen met dit sterke karakter mannen ook fascineren, ze zullen vaker als een soort fantasievrouw gezien worden dan als een mogelijke echtgenote en nog minder als toekomstige (huis)moeder.

Zo carrièregericht, op zichzelf gericht en te sterk of autoritair, vormt ze een bedreiging voor de man. Een man die vanuit zijn natuur wellicht de dominante rol wil vervullen en die hoopt dat de vrouw van zijn leven en toekomstige moeder van zijn kinderen van een ander kaliber is: een lieve en zorgzame vrouw die zachtaardig en geduldig is.

Maar probeer door het schild van deze sterke vrouw te prikken. Erg vaak gaat achter het ‘werkkarakter’ iemand schuil die graag liefde en aandacht zou krijgen. Iemand die zich (te) veel op z’n werk stort kan zomaar iemand zijn die een leegte probeert te vullen totdat er betere, meer liefdevolle tijden komen! Wie weet ben jij degene wel die dat kan ontdekken.

admin

happy-women
stel15