seks-op-eerste-date

Seks op je eerste date? Ja of nee!

Ruim de helft van de 400 ondervraagden singles heeft wel eens seks gehad na de eerste date. Opvallend is echter wel dat de meeste singles niet goed zijn voorbereid, want slechts een kwart van hen heeft altijd een condoom op zak. Dit blijkt uit cijfers van Singlessite.nl die 400 singles aan de tand voelden over het thema ‘zoenen of seksen’.

Intieme gradaties

Overgaan tot intimiteiten met iemand die je nauwelijks kent maar waarmee het wel klikt is bij de single dus volkomen ingeburgerd. Interessant om te noem is dat de ouderwetse handdruk min of meer heeft afgedaan. Slechts 3 procent neemt na een geslaagde date op deze manier nog afscheid van elkaar. Bij zo’n 47 procent kan er nog wel een kusje op de wang vanaf. Ruim een derde van de singles zegt dat tongzoenen er zeker in zit en 17 procent friemelt en frunnikt er daarnaast lustig op los. Een zelfde percentage neemt de verovering lekker mee naar huis om vervolgens het bed in te duiken.

Seksuele voornemens

Heeft de single eigenlijk voornemens als het gaat om de mate van intimiteit waaraan men zich overgeeft tijdens een eerste date? De helft van hen zegt zich helemaal niets voor te nemen en ziet ter plekke wel hoe de afspraak verloopt. Een kwart spreekt met zichzelf af dat er alleen gezoend mag worden als de date een succes blijkt te zijn. Nog eens 13 procent gaat graag een stapje verder, maar van heuse seks mag het de eerste keer beslist niet komen. Slechts 5 procent neemt zich voor, indien er sprake is van onvervalste chemie, om zo snel mogelijk seks met elkaar te hebben.

Seks in de praktijk

Voor 35 procent van de singles is seks na een eerste afspraakje geen incidentele gebeurtenis maar een geregeld terugkomend fenomeen. Een goede voorbereiding lijkt daarom het halve werk. Toch schort het daar nog wel eens aan. Slechts 44 procent heeft namelijk altijd een condoom op zak. Vreemd genoeg zegt 60 procent van de singles toch nooit onveilige seks te hebben. Hoewel het merendeel van de ondervraagden uitsluitend over positieve ervaringen beschikt bestaan er ook een aantal spijtoptanten. Zo’n 14 procent van hen heeft ronduit slechte ervaringen met seks na een eerste date of vindt de praktijk meestal behoorlijk tegenvallen.

Bron: Singlesite

Vind jij seks na je eerste date normaal? Hoe ver ga je dan? Heb je wel eens spijt gehad? Praat met ons mee!

admin

man